Thursday, December 12, 2013

Kembara Taiwan - Bhg 3: Taipei 101




Kalau dah sampai Taiwan, takkan lengkap kalau tak melawat Bangunan Taipei 101, bangunan yang menewaskan KLCC dari segi ketinggian. 

Asalnya acara melawat ni tiada dalam jadual, tapi penganjur buat juga pasal ada request dari peserta. Alang-alang dah sampai kan.




Disini juga aku merasa gempa bumi berukuran 6.7 di skala Richter. Seram gak. First time rasa gempa bumi. Tapi bagusnya bangunan ni dibina kalis gempa memandangkan Taiwan memang selalu dilanda gempa bumi. 

Sayang sekali malam tu kabus sangat tebal, pemandangan luar pun tak berapa jelas. 




Tiket naik berharga 450 Taiwan Dolar, tapi kami naik free. Untungla kan.




Paling tak puas hati bila open air observatory ditutup dek gempa bumi dan kabus yang sangat tebal. Oh well, next trip maybe? :p