Sunday, December 25, 2011

Al Fatihah Untuk Sang Syahidah



Allahyarhamah Noria Bte Idris 
1 Sept 1982 - 25 Dis 2011

Semoga rohmu berada di kalangan mereka yang beriman.
al-Fatihah

Sunday, December 11, 2011

Bila AirAsia Bergurau.....

Seperti yang mungkin korang tahu, sekarang AirAsia sedang buat promo hebat tambang murah untuk perjalanan tahun hadapan. Harga tiket bermula dari 10sen!

Seperti biasa, aku pun mula survey harga tiket promo ke destinasi pilihan dalam misi Asia Tenggara aku. Destinasi pertama yang aku check ialah Siem Reap, Cambodia.

Sementara menunggu, aku mula membayangkan dapat tiket gila murah.

Mungkinkah RM20 one-way?

Atau mungkinkah dapat RM10 one-way?

Atau mungkinkah aku berjaya dapat tiket berharga 10 SEN????

*
*

*

*

Ini yang aku dapat;





Tiket promo RM 12,400.00 FFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Bila AirAsia bergurau, aku jadi sasau.



Sekali lagi. FFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!11!!!1!!!

Tuesday, December 6, 2011

BlackBerry 7 Launch @ LUST Changkat Bukit Bintang.



Khamis 1 Disember yang lepas aku sekali lagi mendapat jemputan eksklusif dari BlackBerry Malaysia ke majlis pelancaran BB7. Kali ini bukan macam gathering pertama dan gathering kedua dahulu, tapi ialah pelancaran produk.

Tempat pelancaran ialah di LUST Changkat Bukit Bintang. Menemani aku, Akmal yang zoom dari Putrajaya.


Kali ni semua hadirin dijamu dengan dinner yang memuaskan, bukan sekadar finger food. Spaghetti, roast salmon, black pepper beef dan free flow juice & Coke.

Kenyang woi.


Seperti biasa, geng-geng BBUGMY juga turut ada bersama, dan dapat kenal-kenal geng baru. Bertukar BB Pin dah jadi kewajipan :D

Yang paling menarik perhatian aku malam tu bukannya 3 smartphone yang baru dilancarkan, tapi BlackBerry Posche Design P9981 milik big boss RIM Asia.

Harga? USD 2,000.00! O_o

BlackBerry Posche Design P9981

Persembahan lagu-lagu jazz dan akustika malam tu juga best. Lebih chill dan relax sambil borak2 dgn geng-geng dan usha smartphone baru.

Macam biasa, ada juga lucky draw dan twitpic contest.

Macam biasa, aku tak menang apa-apa.

Cis.




All in all, aku berpuas hati dan seronok. Great time with friends. 

Free dinner. Free drinks. Free BlackBerry goodies.

Hey, how about a free BlackBerry smartphone? :p

Friday, December 2, 2011

Dari Saigon, Seoul & Honolulu.


Poskad-poskad yang datang serentak.

Dari tiga destinasi, dua destinasi aku tak sampai lagi. Tak mengapa, esok masih ada. Bukan jauh sangat Korea tu :p

Apa pun, poskad dari Honolulu mmg mengancam! Thanks Hayati =)