Monday, September 19, 2011

Konflik Warna


First of all, tahniah kepada Ms Leila Lopes dari Angola yang dinobatkan sebagai Miss Universe 2011 menewaskan ramai lagi hot chicks dari negara-negara lain.

Macam biasa, kemenangan seorang peserta berkulit hitam akan mencetus ayat-ayat seperti;
  • "Black is beautiful"
  • "Hitam itu menawan"
  • "Once you go black, you never go back"
Hahaha habis tu kenapa produk putihkan kulit berlambak kat pasaran? Bila nak ada produk hitamkan kulit ye. 

Rasanya syarikat yg keluarkan Fair N Lovely akan keluarkan tak produk bernama Dark N Lovely? 

Atau mungkin syarikat De' Putih akan keluarkan produk De' Hitam?

Atau akan ada Night Darkening Cream?





Sudah tentu takkan ada.

3 comments:

nihadriz said...

miss universe tu tengok tahap IQ sekali kan? meaning, diorang try to implement "beauty is skin deep".

anyway, saya tak pernah mencuba produk pencerah kulit. kalau ada pun, mungkin untuk disapu pada lutut dan siku yang berparut kes deepeeay haritu. hahahaahah~

super like this entry! :D

marmalade said...

i think ada kut cream untuk menggelapkan kulit (sebab matsalleh kan suka tanning). hahaha.

kat sini tak jual krim gelapkan kulit sebab sang mentari memang dah cukup panas untuk bakar kulit terus! :) alhamdulillah, dapat jugak melihat mentari kan?

Al Hadi said...

Niha - kat malaysia ni xyah pakai pencerah, pakai sunblock je mcm kat OBS tu hahaha

Mala - org malaysia dah jemu tgk matahari, nak tengok salji plak hehehe