Monday, July 25, 2011

In Love With Korean Food


Lately aku sangat suka makan hidangan Korea. Tak tau la apa yang sampuk aku, tapi tak mungkin pengaruh kumpulan SNSD kot.

Dan of course bukan pengaruh kumpulan melayu perasan korea yang sangat shitbrix.

Btw, nama hidangan yang aku suka ni ialah Bul Go Gi. Atau bahasa melayunya; nasi putih dan daging black pepper sizzling. Selain tu ada gak ikan bilis sambal, kobis pedas, sup teratai, ntah apa sengkuang dan rumput lagi tah yang aku tak ingat. Nasi pun guna beras kanji, so boleh disepit dengan chopstik. Aneh gak makan nasi guna chopstik ni :p

Selain tu aku ada try gak Yuk Gae Jang atau bahasa melayunya; nasi tomyam. Sedap gak tapi kurang kaw bagi manusia maging macam aku.

So, kalau ada selera dan nak cuba something new, sila cari di restoran Korea berhampiran.

10 comments:

marmalade said...

hmmm tak penah lagi try korean food.
lidah i italian. hahahahaha!

Al Hadi said...

haha speghetti dan ramen kan basically mee jugak. try something new la beb :)

Lein Nazir said...

Jom makan Kimchi...it's nice.....

check here http://leinnazir.blogspot.com/2011/05/kimchi.html

Al Hadi said...

o yeah! bakal dicuba :D

Lein Nazir said...

Lokasi restoran ni?

Al Hadi said...

Restoran Oisa, The Sphere, Bangsar South

muhamadakmalwahab said...

nice one...yeah...

j.e.j.a.r.i. said...

kobis pedas? hahaha..
kimchi!

j.e.j.a.r.i. said...

u shud try bibimbab. selain tu err..i tak ingat dlm bahasa korea apa..tp translator i cakap "coolest mee" @ mee sejuk. dan mmg sejuk..mcm baru letak dlm fridge. hahahha!

Al Hadi said...

okeh, ada lagi satu geng makan :D