Wednesday, June 29, 2011

Review - Transformers: Dark Of The Moon


Malam tadi aku menonton Transformers: Dark Of The Moon. Biasa la, semua movie Transformers memang aku tengok kat wayang pada hari pertama tayangan. Mari kita mulakan review!

Sentinel Prime, Ironhide, Starscream dan Megatron mati di hujung filem. Sentinel Prime rupanya dah berpakat dengan Megatron nak bunuh semua Autobots. Eh, ini spoiler. Sori, kita mulakan review sebenar!

Filem Transformers ketiga ni jauh lebih hebat dari filem pertama dan kedua. Untuk lebih mudah, aku buat secara point form.

AKSI / LETUP / GADUH:
  • Terbaik!
  • 10 kali lebih hebat dari filem kedua!
  • Lebih detail!
  • Lebih awesome!
  • Lebih mind-boggling!
  • Optimus dengan double-sword!
  • Sentinel dengan parang gergasi!

AWEK PENGGANTI MEGAN FOX:

  • Shot pertama untuk tunjuk awek ni ialah bontot beliau. Serius.
  • Muka kadang-kadang boleh blah gak la.
  • Paha ada selulit wtf
  • Lakonan macam kayu.
  • Pelat British maha pekat.
  • Sila lihat gambar yang agak yummy.

PLOT / JALAN CERITA:
  • Mana ada plot.
  • Mana ada jalan cerita.
  • Teknik perfileman cut & paste macam budak universiti je.
  • Semua yang dikatakan "plot" ialah filler antara robots fighting each other.

CHARACTER DEVELOPMENT:
  • Mana ada character development.
  • Sam masih lagi goofy.
  • Mak bapak still annoying.
  • Agent Simmons still vomit-inducing.
  • Other supporting "actors" still looked like they're constipated throughout the movie.

VERDICT:
  • Eye-candy yang sungguh orgasmik. Tonton segera!

5 comments:

Lein Nazir said...

What about my hot Josh Duhamel?

Al Hadi said...

Josh Duhamel kali ni kurang menyerlah. more time to the robots!

marmalade said...

hahahahahaah apa ahhhhhhhhh movie mcm nih!
memang takde seni langsung :p

tapi i kena seret tengok movie nih. haih.
kl gangster jugak best.

Lein Nazir said...

oh damn!

Al Hadi said...

Mala - orang tak tengok Transformers kalau nak seni. its just some robots beating each other senseless.