Wednesday, June 29, 2011

Review - Transformers: Dark Of The Moon


Malam tadi aku menonton Transformers: Dark Of The Moon. Biasa la, semua movie Transformers memang aku tengok kat wayang pada hari pertama tayangan. Mari kita mulakan review!

Sentinel Prime, Ironhide, Starscream dan Megatron mati di hujung filem. Sentinel Prime rupanya dah berpakat dengan Megatron nak bunuh semua Autobots. Eh, ini spoiler. Sori, kita mulakan review sebenar!

Filem Transformers ketiga ni jauh lebih hebat dari filem pertama dan kedua. Untuk lebih mudah, aku buat secara point form.

AKSI / LETUP / GADUH:
  • Terbaik!
  • 10 kali lebih hebat dari filem kedua!
  • Lebih detail!
  • Lebih awesome!
  • Lebih mind-boggling!
  • Optimus dengan double-sword!
  • Sentinel dengan parang gergasi!

AWEK PENGGANTI MEGAN FOX:

  • Shot pertama untuk tunjuk awek ni ialah bontot beliau. Serius.
  • Muka kadang-kadang boleh blah gak la.
  • Paha ada selulit wtf
  • Lakonan macam kayu.
  • Pelat British maha pekat.
  • Sila lihat gambar yang agak yummy.

PLOT / JALAN CERITA:
  • Mana ada plot.
  • Mana ada jalan cerita.
  • Teknik perfileman cut & paste macam budak universiti je.
  • Semua yang dikatakan "plot" ialah filler antara robots fighting each other.

CHARACTER DEVELOPMENT:
  • Mana ada character development.
  • Sam masih lagi goofy.
  • Mak bapak still annoying.
  • Agent Simmons still vomit-inducing.
  • Other supporting "actors" still looked like they're constipated throughout the movie.

VERDICT:
  • Eye-candy yang sungguh orgasmik. Tonton segera!

Monday, June 20, 2011

Pemanduan Selamba


Memandu sambil mengguna handset adalah perbuatan bahaya.

Memandu sambil check e-mail dengan BlackBerry PlayBook adalah awesome.

Sunday, June 12, 2011

Jurujual Yang Peramah

Aku: dik, nak top-up touch n go.

Jurujual Manis: kejap ye bang. nak isi berapa?

Aku: 50 ringgit.

Jurujual Manis: eh, rasanya rm20 atau rm40 je bang.

Aku: apa plak, selalu saya top-up rm50 ok je.

Jurujual Manis: ye ke... saya cuba dulu ye bang.

Aku: mesti boleh punya.

Jurujual Manis: biasanya orang top-up rm20 je bang. diorang kata rugi isi banyak-banyak. diorang jarang naik highway kot, tak selalu masuk tol. cuti sekolah ni ramai la yang top-up...

Aku: ye ye ye... boleh top-up RM50?

Jurujual Manis: eh lupa lak. Touch n Go arini off-line la bang.

Aku: *facepalm*

Wednesday, June 8, 2011

Happy Birthday, Congratulations & Bon Voyage

Menyambung tradisi belanja kawan-kawan yang sambut harijadi, malam tadi aku belanja Akmal dan Idham pulak. Lokasi kali ni di Flaming Steambot, Sunway. All you can eat seafood buffet!

Idham terlewat sket sambut pasal dia tak available last week. Dinner ni pun sekaligus meraikan dua-dua birthday boy yang bakal ke Jepun. Oh dengkinya.....

Anyway, seperti dijanjikan, makanlah seafood tu puas-puas hehehe





Happy birthday, congratulations & bon voyage to both of you. Aku nak body pillow!