Monday, February 28, 2011

Saman, Diskaun, Blacklist & Alasan

Hari ni ialah hari terakhir nak jelaskan bayaran saman trafik dengan potongan 50% sebelum kembali ke rate asal dan diancam dengan halangan nak renew roadtax.

Tempoh yang diberi? 1 Disember 2010 hingga 28 Feb 2011.

TIGA BULAN.

Macam biasa, bermula minggu lepas baru nampak orang di kaunter saman trafik PDRM. Penuh berpusu-pusu. Seawal 7 pagi pun dah ada yang menunggu pasal takut kena blacklist. Pukul 10 pagi, nombor giliran dah habis. Server PDRM untuk pembayaran online terus jem dek login yang mengalahkan sale AirAsia.

Pastu macam-macam alasan kita akan dengar. Bila ditanya kenapa nak bayar last minit. rasanya mungkin dah ada skema jawapan yang standard. Ayat cliche:

"Saya baru tau malam tadi."

"Kerajaan sepatutnya panjangkan tempoh!"

"Kenapa sistem PDRM sangat lembab? Kenapa susahkan kami?"

"Sepatutnya lebih banyak kaunter dibuka untuk keselesaan kami."




Ah, sudah lah!

Thursday, February 24, 2011

Filem 2011

Actually aku patut buat entri ni bulan lepas, tapi terlepas pandang lak. So aku skip je la bulan Januari.

Tahun ni agak banyak filem yang menarik dan aku nak tengok. Nak tengok disini bukan strictly speaking bermaksud tengok kat wayang, mungkin juga DVD lanun / download jer. Bergantung pada masa dan filem tu sendiri.


FEBRUARI
1. The King's Speech
Baca je review cik Mala pasal filem ni. Mmg sgt menarik.


MAC
1. Battle: Los Angeles
Alien invasion. 'nuff said.

2. Sucker Punch
Hot chicks VS samurai, robot, dragon and Nazis. Directed by Zack Snyder (300, Watchmen). Based on the trailer, its gonna be awesome as hell.

3. Hikayat Merong Mahawangsa
Nampak cambest. Jangan lebur macam PGL dah le.


APRIL
1. Scream 4
Slasher films is sooo 90's. But why the hell not?

2. Fast Five
Fifth installment in the Fast & Furious series. Don't care about the actors, i just wanna see the action.


MEI
1. Thor
Forget superheroes, Thor is a GOD!

2. Pirates Of The Carribbean: On Stranger Tides
I think i speak for everyone when i say the only reason im watching this movie is Captain Jack Sparrow.

3. Hangover 2
Hangover 1 was fun. Lets get drunk again dudes!


JUN
1. X Men: First Class
Im pretty sure this is going to dissappoint, but im watching it anyway.

2. Super 8
J.J Abrams monster movie. Might buy a pirated dvd je kot.

3. Green Lantern
Hopefully wont be a snoozefest like Green Hornet.


JULAI
1. Transformers: Dark Of The Moon
The first was tolerable, the second was disgustingly horrible. Im really sure this one's not gonna be any better.

2. Harry Potter & The Deathly Hallows Part II
OF COURSE I'M WATCHING THIS.

3. Cowboys & Aliens
James Bond & Indiana Jones VS Aliens. How fu*king cool is that?

4. Captain America: First Avenger
After Iron Man, Hulk and Thor, another one before The Avengers is complete.


OGOS
1. Smurf
Neil Patrick Harris is in this. Good enough for me.

2. Fright Night
Ooooohh my favorite vampire movie! They better dont screw this up!

3. Final Destination 5
Premonition, death, gory, dismemberment, bla bla bla... the second one is still the best so far.


SEPT
1. Piranha 3DD
Piranhas & Pornstars. Awesome combination.


OKT
1. The Three Musketeers
Looks good enough to me. Watching Milla Jovovich is never a bad idea.

2. Paranormal Activity 3
Pants-shitting spookiness in back!


NOV
1. Puss In Boots
After the horrible Shrek 3 and Shrek 4, Puss In Boots deserve his own movie. Antonio!

2. Immortals
Two words: GREEK MYTHOLOGY.

3. Rise Of The Apes
Another remake of The Planet Of The Apes? Sure why not.


DISEMBER
1. Mission: Impossible Ghost Protocol
Actually i dont like Tom Cruise. I watch this for the action.

2. A Very Harold & Kumar Christmas
My favorite Asian stoners are back!


Apa movie yang korang tunggu tahun ni?

Monday, February 14, 2011

Songkhla

Weekend lepas aku xde apa plan. So aku pack satu beg dan terus ke Songkhla, Thailand.

Weekend backpacking yo!

Walaupun Songkhla adalah antara destinasi popular bagi orang Malaysia, ntah kenapa aku tak pernah sampai sana. Alang-alang dah tergerak hati, terusssss!

Tahun ni kononnya nak kurangkan gi Thailand, nampaknya gagal hehehe... Thailand memang destinasi terbaik bagi backpackers macam aku.

Macam biasa, akan transit di Hatyai dulu sebelum ke destinasi lain di Thailand. Perjalanan dari Hatyai ke Songkhla lebih kurang setengah jam je.

Songkhla lebih kurang macam Port Dickson. Bandar tepi pantai yang lebih kepada percutian relaks dan bermalas-malas sambil tengok laut.


Nag yang setia memancut air sepanjang hari.

Antara monumen wajib pergi ialah tugu naga laut bernama Nag. Ikut kata lagenda, Nag ni bawak tuah kat penduduk Songkhla. Yang menarik, tugu ni bukan satu, tapi tiga. Satu tugu kepala, satu tugu badan dan satu tugu ekor. Jarak antara tugu ialah 5km! Kononnya Nag ni panjangnya 10 km. Giler panjang naga ni.

Next stop; Bukit Tang Kuan. Tak tinggi sangat, tapi kena naik cable car gak nak naik atas. Bayaran naik hanya 30 baht (RM3). Ada tokong apa tah kat atas tu dan satu rumah api. Tapi yang cantik ialah view seluruh bandar Songkhla dan teluk Siam.


Diatas bukit Tang Kuan, Songkhla.


Panorama seluruh bandar Songkhla.


Next stop; Samila Beach. Juga antara tempat wajib pergi di Songkhla. Pantai yang bersih, penjual yang peramah dan barangan cenderahati yang gila murah.

Ada dua monumen disini. Tugu kucing dan Golden Mermaid.

Of course la aku nak peluk duyung :p

Samila Beach yang bersih.


Duyung Emas yang seksi :D


Kembali ke Hatyai untuk bersedia balik KL. Kat Hatyai aku tak risau, hotel banyak. RM50 je satu malam. Restoran halal merata-rata, wifi percuma pun banyak muehehehe..


Dengan jejaka jambu :p


Satu lagi weekend yang awesome.

Sunday, February 6, 2011

4-Day Weekend

As expected, lots of people took leave on the other 3 days (2 days for those in Federal Territories) to enjoy a looooong weekend. Balik kampung, holiday, etc etc.

Of course, i'm not one of them. My idea of holiday is NOT during school holidays, festive seasons and such. Expensive hotels and long, frustrating drive, are just some of the reasons i avoid going anywhere at such times.

So what did i do during the 4-day weekend?


1. Picnic + BBQ.
I've always enjoyed hosting BBQ at home. I used to do it every month for the last 2 years. I dont really like dragging my BBQ set to outside venues due to traffic, parking woes and the crowd. But i need a change. And thus, i went for a BBQ with my friends at Sg Congkak. It was awesome.

2. Aquaria KLCC.
It was my first time there. Went with Kate to see the sharks, turtles, arapaima gigas, piranhas etc etc. The crowd was overwhelming. And the ticket is RM35. A bit high actually (at least for me). The experience was just like visiting a zoo. Nothing more. I stayed for the piranha feeding session, anxious to see if the piranhas gonna give one hell of a show. Turns out the piranhas are LAZY. And they look like ikan bawal wtf.

3. Green Hornet 3D.
Went to see this movie. It wasn't horrible, but it definitely wasn't the best. I already expected Seth Rogen to be annoying, but i didnt expect Jay Chou to be a snoozefest. And Cameron Diaz gave the most realistic acting as a wooden plank.

4. True Blood Season 3.
Did a complete marathon of this series in two days. I am pleased to say that it keeps getting better and better. Now i cant wait for season 4.

5. Engagement.
Went to an engagement ceremony in Rawang. Two of my friends from Koh Phangan trip got hitched. Its been a while since i saw the sisters. Definitely happy for them ^_^.

6. 4-year anniversary.
My batch celebrates the fourth year we've been in the service. Still got a long way to go, friends.

7. Back from Europe.
Went to Sri Kembangan for a supper with Akmal, Ina and Ned. Exchanging stories, reminiscing past travels and planning new ones. Thanks for the magnet, Akmal :D

8. Hayati's birthday.
Went to The Daily Grind with Ina, Ned, Hazly and Eina to celebrate Hayati's birthday. Happy 29th! One more year to go before the big three-oh.



Tomorrow's Monday. Everybody's coming back. Work will resume. For everyone else, that is.

I'm going on a trip. See ya! ^_^

Thursday, February 3, 2011

BBQ Sungai Congkak

Baru je 3 hari lepas berpiknik di Sg Gabai.

Hari ni piknik BBQ lagi. Lokasi kali ni: Sg Congkak. Hasil perbualan di Twitter pada lewat malam tadi membuahkan hasil yang lazat dan panas.

Sidang BBQ kali ni ialah aku, Hasina, Idham, Hazly dan Syariman. Dan anak bini masing-masing (tidak tertakluk pada Ina dan Deham).


3 pairs of man-boobs. Ew.


BBQ chicken wings and hotdogs. What could be better?


How about a fish head? That's right. A BBQ FISH HEAD.


Food always make people happy. :D


Happy faces all around. Also, man-boobs.

Next location?