Sunday, December 12, 2010

Biru Mata Hitamnya

Seperti biasa, aku terlibat dengan aktiviti kemasyarakatan. Selain dari tugas, dah memang minat aku jugak nak bergaul dengan masyarakat.

Alkisah aku sedang melayan BBM kat BlackBerry aku. Sekonyong-konyong muncul sorang budak tak cukup umur dan dok sebelah aku. Mata dia leka memerhati BlackBerry aku. Penuh kagum dan takjub.

Kemudian dia bersuara;



"Bang, kenapa situ tulis BlackBerry? kan patut BLUEBERRY?"


Aku pandang budak tu. Dia pandang aku balik.

*sigh*

15 comments:

Hasina Terebuzzu said...

hahahha... adussss.. menikam... tertusuk.. di dada!!!

penat2 je bli BERI ITAM yg mahal tu.. alih2 BERI BIRU itu jugak dihatinya!!! patot ko jawab je balik... INI CRANBERIES adik.. adusss... hahaha!!!

Al Hadi said...

pedih tau aku dengar ayat inesen budak itteww....

sabau je la

Hasina Terebuzzu said...

huhu.. kalu aku pon pedih mendengarnya... huhu...

nihadriz said...

kak ina dah dapat 'penyuluh' ke?

hadi : well, mesti bapak dia beli blueberry :D

Al Hadi said...

Ina tgh dilema lagi tu nak beli "Taufan 2" atau "Penyuluh" hehehe

marmalade said...

comellllllll :)
sungguh innocent.

nihadriz said...

maybe penyuluh kot...sebab menyuluh hidup kak ina spaya lebih terang. tapi taufan 2 tu mmg lagi hebat sekarang. i tengah aim aipong. dgr cite, HTC yg baru tu hebat jugak. woot woottt..maxis punya pricing pun not bad. around RM1700.

eh, bukan kak ina boleh sekat ke guna BB pin tu? meaning, kalo BB tu activated, terus takleh guna. harap2 kak ina buat mcm tu.

Al Hadi said...

mala - kids say the darnest things eh? =)

niha - HTC HD7? woahahaha looks good kan? tapi depends on selera Ina gak la, dia tu mcm berat ke Taufan 2 je.

nihadriz said...

dem right hadi. mmg boleh drools maha hebat je HTC HD7 tu. application tiles dia sangat menarik jantung serta hati i niii...yang chomelnya review untuk message tu. if takde org sms, symbol kat tiles message tu ":-(". if message baru masuk, terus tukar jadi ":-)"

kak ina ni, dah hilang taufan, carikla yg lebih hebat. baru pueh hati. bila mau melepak sekali wahai puaka(s) of broga hill? :D

Al Hadi said...

Yess.. mmg gojes amat HD7 tuh. sila consider ye.

nak melepak orait jer, tapi pengantin baru ada masa ke? :p

nihadriz said...

pengantin baru sentiasa ada masa, dengan syarat mendapat keizinan suami. :)

this weekend husband takde. maka, telah mendapat izin untuk melepak dgn alia. as for melepak dgn puaka(s) perlu mendapat variation order untuk yang tu. ahaks.

harus ajak akmal, kak mala, kak ina dll puaka(s). the more the merrier Ngeee~

Hasina Terebuzzu said...

ooo.. kutuk aku ye??? tp btoi la.. alang2 nk angkat better angkat yg latest... hurm.. hati ku masih taufan... 2

nihadriz said...

kak ina : tunggu tahun baru lor...saye pun mahu angkat satu! aipong :D

xetxet said...

HAHAHAHHAHAHAHAHA hampeh punya budak.

ina: ko beli yg latest. kelas u olss~

muhamadakmalwahab said...

mesti ko sentappp kan...hahaha...

aku tengah berkira kira nak membeli penyuluh itu...tapiiii...

well you read my blog entry on this...