Tuesday, October 19, 2010

Bro Atau Dude?

1. Biasa la kan. Zaman dan umur sekarang macam agak geli kalo seorang lelaki nak panggil lelaki lain 'abang' melainkan perbezaan umur yang sangat ketara. Bayangkan kalau aku panggil Idham sebagai 'abang deham'. Mesti ramai yang muntah darah.

2. Secara peribadi aku tak kisah dan tak peduli sangat pun. Kalau aku dipanggil bro, aku akan return the favor dengan bro jugak. Sama kes macam dude. Just go with flow.

3. Bro ni biasanya lebih memaparkan sifat persaudaraan dan bonding yang lebih kuat, walaupun kadang-kadang bunyi macam hipster lak. Kekadang nampak cool, kekadang nampak poyo. Dan kekadang nampak cam douchebag.

4. Dude pulak selalunya stoner yang guna. Duuuuuudddddeee..... panggil orang sambil high lepas pekena weed. Lebih kasual dan tak formal. Lepak sambil chill kat kafe tepi jalan sambil berasap dan mengushar orang lalu-lalang.

5. Oleh kerana sebutan huruf R aku tak berapa champion, maka aku memilih dude.

6. Duuuuuuuuuuuddddddeeeeee.....................

6 comments:

Hasina Terebuzzu said...

aku setuju bab "agak gelli kalo seorang memanggil lelaki lain dgn nama abg" ---> muntah darah jugak ler...

"abg hadi".......... buwek!! =p

**aku rasa abghadi ni email ko kan?**

Al Hadi said...

itu hanya tertakluk pada sesama lelaki sahaja ye.

kau panggil aku abang adalah sangat manis dan mulia disisi masyarakat :D

Hasina Terebuzzu said...

ceh... tetap geli memanggil ko "abghadi" wpon ko lagi muda dr aku... arghhhh!!! hahahaa

Al Hadi said...

ha? ko dah tua rupanya....

miss myaira said...

erkk.. tumpang lalu duudddeeeee

Al Hadi said...

sangat dialu-alukan :D