Tuesday, September 28, 2010

Thursday, September 23, 2010

Good Guys Go To Heaven, Bad Guys Go To Patong

But i disagree. You see, im a good guy, and i still go to Patong.

In Syawal.

Why not eh? We all celebrate Eid Mubarak differently.

Some people spend on new clothes, furnitures, cookies etc, i spend on travel.


Phuket was amazing.

Much much better than Bali.

Every day is a weekend.

Every night is Saturday night.


Patong beach was beautiful.

Blue water, white sands and friendly people.

The goods sold was damn cheap.

But of course la, have to haggle to get the best price. Just like home.


Phuket FantaSea was absolutely breathtaking.

Some call it Phuket Disneyland, and i couldn't agree more.

5-star performances with pyrotechnics, trapeze artistes, lasers and much more!

Also, elephants, goats, doves and chickens!

But no cameras are allowed inside the performance theater though.


Phi Phi islands.

Heaven on earth.

My God, the blue waters are so clear.

There's also a "James Bond Island". Just as beautiful.


Oh Phuket, i WILL return!

Sunday, September 19, 2010

Selamat Pengantin Baru Shukor & Faizah

Alhamdulillah, setelah sekian lama, Shukor & Pae selamat diijabkabulkan dan dah sah jadi laki bini. Dah halal, so pandai-pandai korang la lepas ni ek :p

Seperti biasa, sebagai meraikan kegembiraan sahabat, road trip ke utara bersama Frankie.


Memecut Vios 150km/j di waktu Ops Sikap tengah on. Gila ke hapa. Tapi dengar Tiesto masa speeding memang sangat layan. Next time ingatkan aku bawak CD David Guetta / Armin Van Buuren lak.


Fariq, kau sorang je jejaka single yang masih tinggal. Rileks je bro. Jangan termakan kata-kata Shuko tu. Dulu dia pun sama cam kau gak hahahaha....


Pae. Tersengih lebar di hari persandingan. Dengan gaya rambut yang mengonfiuskan aku yang naif pasal rambut :p

Dari jauh ingatkan dia pakai songkok.

Setahun yang lepas, 5 orang yang sama berbuka puasa di Pavilion KL. Setahun kemudian, reunited di wedding lak.

Kalau ada sumur di ladang....


Mastura yang excited dan sempat mintak tips kat Pae. Takpe, kami faham. You're next!

Rosli a.k.a leLabu, yang sangat macho parking Ninja kat laluan masuk.

Anis & Razaly yang ceria luar biasa. Teringat zaman High 5 dulu :D


Selamat Pengantin Baru Shukor & Faizah. Moga bahagia ke anak cucu.

Tuesday, September 14, 2010

Kunjung Mengunjung Amalan Mulia

Aidilfitri 2010.

Macam biasa, mengunjungi dan dikunjungi.

Tapi tak expect lak Pris datang ke Melaka.

Datang bersama buah hati dan kawan.


Seronok di tengok kawasan rumah aku macam dusun.

Nak rambutan, jambu air, langsat, durian?

Takyah beli, semua petik sendiri.

Tapi dah nama Hari Raya, kena la makan ketupat, rendang dan kuih raya.


Farah yang sengal. Dan happening.

Menceria suasana.

Menggamat jenaka.

Tersenyum penuh makna.


Salam Aidilfitri. Tahun depan datang lagi!

Review - Piranha


Piranha! walaowei its been a while since i saw any movie with piranhas. Cant even remember the last time.

As expected, lots of blood, lots of gore, lots of dismembered limbs. Which i EXTREMELY find enjoyable and fun! yeah im that kinda guy.

What i didnt expect was, it was actually a good movie with comedy bits and some gratuitous boobs. A fun movie just to enjoy without thinking too much.

Yes, its promoted in 3D, but i watched the 2D version. Why?

Because it was shot in 2D and converted to 3D! I've learned my mistake with the horrible Clash Of The Titans and i will only see a movie in 3D if its shot with actual 3D camera.

But honestly, go watch this movie. Good times guaranteed :D

Review - Resident Evil: Afterlife 3D


Alice returns! Now with so many Alices (remember the last movie?) but over so brief lol. Ah what the heck, just one Milla is enough for me :p

I've always been a fan of RE. Both the games and the movies. Yes, the movies ain't nothing like the games, but i like them. Guilty pleasure kot.

Now in 3D! Which is my favorite format currently. And it didn't disappoint.... to some extent. Some scenes feel very fake, like they're just there to make sure the 3D effect is fully utilized.

Bottom line, i like this movie. Not as many gore as i expected, but still works.

And yeah, there's gonna be another sequel! Yess!!!!

Sunday, September 5, 2010

Iklan Raya TV3 2010


Iklan yang mencetus kontroversi. Namanya iklan Aidilfitri, tapi dikatakan penuh dengan unsur unsur agama lain. Kira hebat gak la bantahan yang diterima sampai TV3 dah tarik balik iklan tu dan buat public apology lagi.

Seingat aku la, tak ada iklan pun pernah dapat kontroversi sampai tahap camni lagi.


Aku mengaku, memang macam ada keanehan dalam iklan tu, tapi tak pulak aku sampai terfikir Illuminati, Singapore, etc etc.

TV3 dah buat apology dan tarik balik, tapi rasanya memang teruk kena hentam lepas ni. Siap ada gesaan boikot TV3! Hahahahaha blah la semuanya reactionist. Sikit-sikit nak boikot. Pastu semua hangat taik ayam.


Kalau ikut Tafsir Si-Penulis, penuh dengan khurafat, syirik, murtad. Siap dengan segala macam bukti bergambar dan penjelasan!

Tapi kalau ikut kata Obefiend pulak, itu semua sekadar apa yang kita nak lihat. Letak la apa gambar / video sekalipun, kalau kita nak cari yang negatif, hanya yang negatif kita akan jumpa.

Pendapat korang?

Wednesday, September 1, 2010

Takpe, Gi La Cuti Ramai-Ramai

Pasni jangan persoal aku nak cuti lak. Korang cuti 10 hari aku tak peduli pun. Apsal aku cuti 4 hari pun korang nak bising.

Dengki?

Ramadhan Rantings

1. Tinggal seminggu lagi untuk Aidilfitri. Seperti biasa, Hari Raya bermaksud makan kuih raya, mengelat bagi duit raya, kereta penuh di jalan raya dan budak-budak akan jadi kaya raya.

2. Lupa lak, Hari Raya juga bermaksud cuti.

3. Macam biasa, ada aku kesah?

4. Raya tak Raya, bezanya cuma ada Solat Aidilfitri. Itu pun kalau aku pergi.

5. Aku tak tau kenapa aku nomborkan entri ni.