Thursday, April 29, 2010

Review - Iron Man 2

PLOT:

Selepas Tony Stark mengumumkan kepada dunia bahawa dia ialah Iron Man, kini dia berhadapan pula dengan faktor kesihatan beliau, tekanan dari Kerajaan serta cabaran dari pesaingnya, Hammer Industries bagi membuktikan keberkesanan dan kebolehan Iron Man menjaga keamanan dan kestabilan. Walaubagaimanapun, kemunculan seorang saintis dari Rusia menyebabkan Iron Man terpaksa berhadapan dengan musuh baru yang lebih ganas dan memiliki teknologi serupa.

REVIEW:

Pros:

Lebih baik dari filem pertama.
Aksi yang jauh lebih best.
War Machine!
Whiplash sangat awesome.
Scarlet Johansson.
Iron Man Mark V Armor (Transforming Suit FTW!)

Cons:

Aku terpaksa setuju dengan review pertama dalam entri sebelum review ni. Fokus filem ni lebih kepada masalah tekanan perasaan Tony Stark, ketagihan alkohol, kesihatan meruncing dan hubungan dia dengan pembantunya yang meleret-leret.

Iron Man hanya muncul dalam 4 adegan. WTF.

Adegan Iron Man & War Machine VS Super Whiplash ialah 4 minit. WTF.

FUN FACT:

Semasa Tony Stark sedang membina reaktor segitiga, perhatikan sesuatu yang digunakan untuk mengalas saluran paip. Tips filem akan datang.

Dan...

Habis saja filem ni, sila tunggu sehingga habis ending credit dan korang akan dapat tengok satu adegan. Ini juga merupakan tips filem akan datang.

Nak tahu adegan apa? KLIK SINI.


THOR IS COMING!

2 comments:

muhamadakmalwahab said...

aku suka giler ini muvi

pros :
monaco race circuit scene
tony stark's sarcastic humor
whiplash sangat cool
scarlet johansson sangat hotttt
serious...i love every second of it

cons
yeap...agree but still love the movie though...hehehe

iron man akan ada iron man 3 and then akan ada dalam the movie adaptation of avengers...at least from what i read in wikipedia...

Al Hadi said...

Thor and captain america. Avengers Assemble!