Sunday, April 11, 2010

Putaran

Setiap minggu status FB kita pasti berubah. Tapi perubahan pun tak kemana. Kalau korang perasan, banyak status kawan-kawan yang kita baca akan berbunyi lebih kurang sama.

Status FB akan berubah mengikut hari. Biasanya penuh dengan rungutan / bebelan / tak puas hati / kecewa / show-off dan lain-lain.

Tapi kali ni aku nak fokus pada status berbunyi kerja dan weekend.

1. Isnin

Monday blues :(
Kenapa la Isnin cepat sampai...
I hate monday....
arrghhh banyaknye kerja!

2. Selasa / Rabu / Khamis

Mesyuarat itu ini bla-bla-bla...
Nak makan apa lepas ni?
Bila la nak weekend nih :(

3. Jumaat

Yeayyyy esok cuti!!!!
TGIF!
tak sabar menunggu pukul 5.30 :)

4. Sabtu

Apa nak buat ek arini?
Bosannya dok umah
Sapa nak ajak aku kuar arini?

5. Ahad

Cepatnya ahad nak habis.....
Weekend yg membosankan :(
Tensennya esok dah isnin....


Dan putaran ini akan berulang setiap minggu. Perasan tak?

Yup, manusia memang tak pernah puas.

15 comments:

jay jamil said...

facebook update? nothing excites me :)

Al Hadi said...

yup. some are really annoying. especially the ones yg asyik promote MLM. aaaarrggghhhhh

muhamadakmalwahab said...

my status is always what i am going to eat on the respective day...huahuahua

ps:aku tensen tengok status campur dengan pic kipas duit itu...

Al Hadi said...

sgt annoying kan? Dan aku dah join group Anti-MLM. Hahahhaha!

marmalade said...

THANK GOD I DON'T HAVE AN FB! =)

nihadriz said...

setakat ni takde pulak aku update tak sabar tunggu 5.30. hahahaaaa...

owh, ALSO ANTI MLM!!! tersangatlah annoying tahap cipan. sila boycott org tu kat FB boleh tak??

asyik2 semak je status board tu dgn muka dia. santau kang baru tau. haha...

Al Hadi said...

different strokes for different folks :p

Al Hadi said...

niha - yesss... paling annoying bila buat pose "kipas duit" dan ulang ayat-ayat yg sama. menyampah!

Mr. Moshuchi said...

apa saja yg kita rasa pada hari tu...
ahad aku keja huhuhu...

Al Hadi said...

Kau cuti Jumaat. Sama je konsepnye

frankie said...

status aku gak yg bes...kejap sedey kejap hepi...hahaha

frankie said...

status aku gak yg bes...kejap sedey kejap hepi...hahaha

Al Hadi said...

Ah kau sedih memanjang! Takpe ingat mission aku hahahaha

papaYA said...

Ada lagi, kalau weekend je mesti keluar status seperti:
"Glory2 Man United"
"Go Barca"
"You'll never walk, alone, Liverpool menang lagi"

pffff, bosan..

Al Hadi said...

yaya, itu hanya di musim bola :D

tapi betul gak tu hehehe