Sunday, January 10, 2010

Review - Paranormal Activity

PLOT:

Mengisahkan Micah dan Katie yang diganggu suatu entiti aneh hampir setiap malam. Micah mengambil keputusan membeli sebuah kamera video untuk merakam bilik tidur mereka setiap malam ketika mereka tidur. Pelbagai kejadian aneh dan seram berlaku sehinggalah malam ke-21.

REVIEW:

SERAM GILA.

Serius, filem ini langsung tak macam filem seram omputeh yang lain. Taktik yang dicedok dari filem Blair Witch Project ini berjaya menimbulkan keresahan dan seram melampau dengan unsur-unsur menakutkan.

Seperti juga Blair Witch Project, yang paling menakutkan adalah apa yang kita tak nampak.

Kalau korang ada masalah tidur malam, jangan tengok filem ni. Memang akan terbayang.

Sila tengok kalau betul2 berani.

FUN FACT:

Ketika filem ini ditayangkan kepada test audience, hampir separuh penonton keluar dari panggung. Semuanya terlalu takut.

2 comments:

thinker bell said...

iye ke. i tak jumpa lagi cite yg betul2 seram. hehe. bak dtg dvd cite ni. :D

Al Hadi said...

kalo tgk dvd maybe kurang seram kot.