Sunday, January 10, 2010

Review - The Imaginarium of Doctor Parnassus

PLOT:

Mengisahkan pengembaraan Dr Parnassus bersama kumpulannya yang bergerak ke merata tempat untuk menceritakan kisahnya disamping cuba memenuhi perjanjiannya dengan Syaitan. Cermin alam fantasi digunakan untuk memenuhi hajatnya itu. Segalanya berubah apabila bertemu dengan Tony yang berjaya menarik perhatian orangramai.

REVIEW:

Filem terakhir Heath Ledger sebelum dia mati ovedose dadah.

Jalan cerita yang simple, dan imej visual yang penuh fantasi dan mengagumkan.

Banyak adegan dan dialog lucu, visual mungkin sedikit aneh.

Tak mengecewakan, tapi tak juga best sangat. Biasa je.

FUN FACT:

Heath Ledger mati sebelum sempat filem ni siap. Wataknya bila di alam fantasi diambil alih oleh Jude Law, Colin Farrel dan Johnny Depp.

Rupanya muka diorang semua hampir sama :D

6 comments:

marmalade said...

di, muka johnny depp je mcm heath ledger. jude law nampak mcm sissy lah, colin farrel langsung takde persamaan. hahaha.

Anonymous said...

watched it and it was magnificient! out of the ordinary - they did a great cover that we don't feel his passing. RIP Heath Ledger.

Al Hadi said...

mala - ye ke? mata i yg silap kut hahaha

anon - yeah, but he will most be remembered as The Joker. RIP.

kitty_k8 said...

Kitty_K8 here lah... why keluar anonymous pla? yeah, he will forever be remembered as The Joker.

cacah said...

saya paling suka johnny depp punya version. :)

Al Hadi said...

saya juga :D