Tuesday, December 22, 2009

Seorang Lelaki Dan Sekuntum Bunga

1. Lelaki itu menaruh harapan. Dia mahu sekuntum bunga yang cantik. Dan dia tahu ada sekuntum bunga lain di dalam pasu yang sama. Dan bunga itu seolah memanggilnya. Tapi lelaki itu enggan. Dia hanya mahu bunga yang pertama. Bunga itu yang menarik perhatiannya. Bunga itu yang memikat hatinya. Bunga itu yang membuatnya mimpi basah.

2. Lelaki itu naked nekad. Datanglah berapa banyak bunga lain. Mungkin lebih wangi, lebih putih, lebih berseri, lebih segar atau lebih gebu. Hanya bunga itu sahaja yang bakal dipetik, dicium, dijaga rapi, dihargai, dan besar kemungkinan disetubuhi.

3. Namun pelbagai dugaan menimpa. Lelaki itu terfikir. Wajarkah dia terus mengejar bunga yang satu? Wajarkah dia terus memendam rasa? Wajarkah dia menghentikan hidupnya hanya untuk sesuatu yang belum pasti? Wajarkah dia kekal gersang selama-lamanya?

4. Arakian muncul sekuntum bunga lain. Dalam gembira lelaki itu menerima kehadirannya. Bunga ini membuatnya tersenyum. Bunga ini membuatnya teruja. Bunga ini membuatnya terpesona. Bunga ini membuatnya terkesima. Bunga ini membuatnya terpancut.

5. Di suatu malam tatkala hujan gerimis menghiasi langit, sebuah perjanjian termetrai. Dalam peradaban tiga pusingan batu dengan suria, sebuah janji telah terpaksi. Selafaz kata yang akan dikota. Sebaris ayat yang akan tersurat. Sang lelaki sudah ada bunganya.

(Tiada kena mengena dengan gambar diatas)

16 comments:

Ara Izat said...

fariq dah ada girlfren???????

Al Hadi said...

Tiada kena-mengena dgn gambar itu *uhuk uhuk*

marmalade said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHA! sila jangan lupa watak hilmi aka ross =) omg. can you imagine? dah decide theme colour tuh tak tahan.

sure ramai pengsan, hadi =)

Al Hadi said...

wahahahahaha!!! giler ah. aku nak amik gambar org pengsan nanti :D

Mr. Moshuchi said...

huhh apakah semua ini...
aka ross??? ermmm...

Al Hadi said...

mungkin Mala boleh explain kat kau :p

marmalade said...

tanak explain sebab ada orang tuh turun KL tapi tanak jumpa adik sendiri. WHATEVER man!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. yelah kan hadi, dia dah ada bunga dia. i pun dia tak call, apatah lagi you? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.

Al Hadi said...

shuko, sila hayati kata-kata hayati :D

jay jamil said...

lelaki dan bunganya . isk bunyi macam gay jer. ahahahahhahahah

Al Hadi said...

wakakaka... fariq mula cemas :P

j.e.j.a.r.i. said...

hurrmmm...

(sekadar singgah)

Al Hadi said...

dah terfikir ke?

j.e.j.a.r.i. said...

dah lama fikir.
ligat mentafsir.

the attitute.

Al Hadi said...

and now u know :)

j.e.j.a.r.i. said...

i think so, br0! :)

Mojo Jojo said...

*gambar hanya sekadar hiasan semata-mata*