Tuesday, December 22, 2009

Review - Zombieland

PLOT:

Mengisahkan dunia yang dilanda wabak aneh dan menyebabkan hampir kesemua manusia bertukar menjadi zombie. Columbus yang terselamat kerana mengikut beberapa set peraturan yang diciptanya sendiri bertemu dengan Tallahassee yang bersifat gila dan hardcore. Bersama 2 aweks, mereka membunuh ratusan zombie sementara mencari tempat selamat.

REVIEW:

Best giler!!!

Filem ni berkonsep zom-com, atau zombie comedy. Bukannya serius macam Dawn of The Dead atau 28 Days Later. Sangat kelakar dan seram pada masa yang sama.

Aksi slow-mo dikejar zombie, badut berdarah di dalam jamban, dan aksi selamba membunuh zombie dengan piano adalah sangat priceless!

Dan bagi aku, filem ni adalah filem zombie kedua terbaik selepas Shaun Of The Dead.

Sila tengok untuk bergelak ketawa.

4 comments:

marmalade said...

hahaha i dah tengok movie nih. part paling lawak ialah ketika bill murray mati dengan sia-sia hahahahahahaha

Al Hadi said...

yess... sia-sia!!

jay jamil said...

kalau lagi best dari zombie kampung pisang, aku rasa nak layan jer. hahahahahah

Al Hadi said...

mmg jauh lagi best. sila tengok