Wednesday, December 9, 2009

Review - Ninja Assassin

PLOT:

Mengisahkan tentang Raizo, seorang ninja yang meninggalkan suku Ozunu dan kini diburu oleh Europol serta konspirasi yang memerangkapnya. Mendapat bantuan dari agen Europol, Raizo terpaksa berhadapan kembali dengan ancaman suku lamanya akibat dendam yang tak sudah.

REVIEW:

AWESOME!

Serius, best giler filem ni. Aksi hampir non-stop dari awal hingga akhir. Adegan permulaan saja sudah menyajikan aksi lontaran shuriken laksana hujan, permainan pedang tangkas serta anggota badan yang terputus dan darah yang memercik!

Aksi pertarungan ninja dalam gudang, ditengah jalanraya dan dalam kegelapan bilik amat hebat.

Lakonan pertama "Hai, nama saya Rain" juga tidak menghampakan walaupun agak kayu.

Sila tengok. 2 jam memang tak terasa.

5 comments:

marmalade said...

my movie-reviewer friend told me to watch "jalang". jom hadi? ajak frankie. hihihihi

papaYA said...

Aku suke Ninja Assasin jugak.. Best! Rain kaku sebab nak kene hafal script omputeh. If dalam cite korea, die okey je :)

Al Hadi said...

mala - jalang? sila call fariq ya

papaya - hahaha.. bahasa Omputeh itu mmg susah :D

jay jamil said...

storm warriors ada tengok? mau review sebelum pegi

Al Hadi said...

akan ditonton kelak, nantikan reviewnya :D