Tuesday, November 3, 2009

Review - Ninja

PLOT:

Mengisahkan seorang yang dibesarkan dalam perguruan ninja terpaksa mempertahankan harta warisan ninja purba yang dikehendaki oleh seorang ninja lain yang telah disingkir. Harta tersebut cuba disorok tetapi akhirnya berjaya dijejaki selain menyelit unsur pertikaian bidaan projek gas.


REVIEW:

Filem ni boleh dikategorikan sebagai action-porn, iaitu penuh dengan pelbagai aksi pertarungan yang best tanpa plot yang kukuh.

Dibintangi oleh entah mana-mana orang tah, filem ni tak mengecewakan. Jalan cerita yang simple, aksi pertarungan yang hebat dan sedikit sebanyak adegan tak masuk akal.

Best.

2 comments:

muhamadakmalwahab said...

kenapa action porn?
nasib baik aku tak pi tengok sebab ada satu lagi movie tajuk dia Ninja gak but ada something something kat blakang, aku ingatkan citer nie...yang citer ninja aku nak tengok tu ada korean actor si Rain itu...nampak trailer cam mantapssss giler beshhhh

Al Hadi said...

actionporn didefinasikan sebagai filem yg penuh dgn aksi tanpa plot yg masuk akal atau jalan cerita yg meyakinkan.

contoh terbaik ialah Ong Bak 2