Monday, December 29, 2008

Review - The Spirit


Aku berkesempatan menonton filem ni semalam. Alang-alang cuti, aku pun layan jer la.

PLOT:

Mengisahkan tentang seorang polis yang dah mati tetapi hidup semula sebagai seorang pesuruh keadilan bergelar The Spirit yang mengawasi Central City dari unsur-unsur jenayah terutamanya dari seorang antagonis bergelar Octopus.


REVIEW:

Filem ni cuba meniru gaya penceritaan dan fotografi Sin City, tapi GAGAL dengan cemerlang. Bosan nak mampus. Lebih banyak membebel dan bercerita tentang benda-benda yang tak masuk akal dan ntah-apa-apa-ntah.

Heronya, The Spirit, asyik bercakap tentang diri sendiri, atau bercakap dengan diri sendiri tentang orang lain, atau bercakap dengan orang lain tentang diri sendiri, atau bercakap tentang diri sendiri dan penonton serentak, atau bercakap tentang diri sendiri tentang keadaan diri sendiri dan bercakap dengan bandaraya tentang diri sendiri atau bercakap kepada diri sendiri tentang bandaraya yang menjaga diri sendiri.

Tak faham? Aku tak salahkan korang

Nasihat aku, JANGAN tengok filem ni.

Hampeh!
.

No comments: