Saturday, November 8, 2008

The Spirit

Poster The Spirit


Scarlett Johansson sebagai Silken Floss

Jaime King sebagai Lorelei Rox

Eva Mendes sebagai Sand Saref

Akhirnya filem yang lama aku tunggu dah sampai ke Malaysia pada 25 Disember ni. Filem ni aku dah tunggu sejak aku tau Frank Miller nak buat. Kalo dia boleh hasilkan karya 300 dan Sin City, dah tentu la filem ni gempak! Berdasarkan trailer, nampaknya memang sebijik macam Sin City. Dan aku sangat suka dengan gaya fotografi dan penceritaan berdasarkan narration. Tak la cliche sangat kan.

Jalan cerita tak berapa original. Kisah seorang polis biasa bernama Denny Colt yang dibunuh dan hidup semula sebagai The Spirit, seorang hero yang menentang elemen-elemen jahat di Central City terutamanya dari The Octopus, otai jahat dalam filem ni. Sepanjang pengembaraannya, The Spirit bertemu dengan pelbagai wanita yang nak menggoda, menagih cinta atau nak membunuh beliau.

Lebih kurang cam Robocop gak. Tapi itu kisah robot.

Maklumat lanjut boleh dibaca di sini dan di website rasmi. Sementara itu, sila saksikan trailer The Spirit.




.

No comments: