Sunday, October 12, 2008

Review - Disaster Movie


Semalam lepas open house member aku kat Putrajaya, aku ke Times Square. Dan aku tengok Disaster Movie.

Hahahahahaha! Gila aku ketawa siot tengok cerita bodoh ni. Memang spoof yang bodoh. Tapi itu memang cerita yang bagus untuk nak relakskan kepala.

AMARAN: Filem ni kelakar tapi sangat bodoh. Kalau korang peminat filem yang menghayati watak, plot tersusun, karakter yang hidup, filem ini bukan untuk korang. Dah nama pun filem spoof, memang la camtu jalan ceritanya. Ni bukan filem berilmu, berilmiah atau berakal. Layan jer.

Plot:

Kisah bermula dengan mimpi pasal orang gua yang jumpa Amy Winehouse bertaring dan guna laptop Apple dan berlawan dengan sorang mamat American Gladiator. Hero, sorang mamat nama Will yang nak sambut majlis hari jadi ke-16 walaupun umur dia dah 25. kat parti ada geng-geng High School Musical, menembak cara Wanted, Jessica Simpson, Justin Timberlake dan Dr Phil (semua palsu). Break ngan awek dia, pastu bencana meteor dan puting beliung melanda. Jumpa Hannah Montana kena hempap ngan meteor. Berebut tempat ngan betina Sex & the City, tembak Speed Racer, teringat pasal kena cucuk pedang Prince Caspian dan jadi Jumper. Puting beliung datang dan cuba ditahan oleh Iron Man, Incredible Hulk dan Hellboy. Semua kena hempap dengan lembu. Jumpa Princess Giselle (Enchanted), Chipmunks yang sangat seram, Batman yang emo, dan Kungfu Panda. Pastu bergaduh dengan Beowulf yang telanjang, Indiana Jones pendek dan dunia terselamat! Akhir sekali hero dan heroin dikahwinkan oleh Love Guru.

Dan banyak awek dalam citer ni. OK la kalo nak layan. :P

Carmen Electra

Kim Kardashian


Vanessa Minnillo

Aku tak faham beberapa lawak dlm filem ni, tapi tak kisah la. Sikit je pun. Ketawa macam orang gila sampai sorang mamat kontrol sebelah aku terjeling-jeling. Peduli apa aku. Setakat nak kontrol macho ngan awek lemak berlapis dia, tak heran aku.

Kalau korang perasan, cerita ni adalah dalam siri cerita-cerita merapu dengan pengarah sama. Antara cerita-cerita lain arahan camni ialah:
  • Scary Movie (1,2,3 & 4)
  • Date Movie
  • Superhero Movie
  • Meet The Spartans
Dalam banyak2 tu, Date Movie yang paling hampeh. Jangan tengok kalau belum tengok.

Kalau nak ketawa, tengok la citer ni. Berbaloi gak duit tiket.

No comments: